Jdi na obsah Jdi na menu
 


Motorlet - Aritma 3:1 (1:1)

28. 10. 2009

Motorlet - Aritma 3:1 (1:1). Rada, vlastní, Vondrák - Maršal J.

www.fotbal-motorlet.cz

Spokojenost s body ale nic víc.
9.kolo – Přebor starších přípravek - Sobota 28.10.2009 9:00 – hřiště UMT Klausova
Do předehrávaného utkání s Aritmou jsme šli posíleni výkonem, který jsme i přes prohru předvedli v posledním mistrovském zápase na ABC Braník. Jenže to co jsme nakonec v utkání ukázali bylo na míle vzdálené tomu, co už kluci umí zahrát. Už při předzápasovém rozcvičení bylo vidět, že není vše v pořádku.

Vlažný a nesoustředěný přístup a při zkažené přihrávce smích, to tu už dlouho nebylo. Vše vyvrcholilo v kabině, kde někteří kluci mysleli, že se bude hrát přátelák a jiní odpovídali že hrajeme sice mistrák, ale s posledním týmem tabulky. Tak tudy ne ! Ještě než zápas začal museli jsme klukům důrazně promluvit do duše. Jenže oni si stejně pohodovou náladu do zápasu stejně přinesli…

V úvodu – a vlastně v celém zápase jsme sice měli častěji míč na kopačkách a hra se odvíjela převážně na polovině hostů, ale pomalým pohybem a přihrávkami stejně „rychlými“ a navíc nepřesnými jsme nebyli schopni vymyslet moment překvapení. Hráči Aritmy naopak dobře při bránění zahušťovali prostor prakticky kdekoliv na hřišti, a my jsme nebyli schopni přenášet hru delšími přihrávkami do volnějších míst. Naše úvodní územní převaha vyústila ve čtyři rohové kopy, ale vypadalo to při nich, jako by se snad měl míč nakopnout sám, aby skončil v síti. Byli jsme naprosto bez důrazu a touhy protlačit míč do sítě. Mnohem nebezpečnější byl naopak trestný kop Aritmy. Tvrdá střela letěla naštěstí mimo tyče. Střelu Matyáše Kozáka pak brankář vyrazil a podobný pokus Lukáše Lehnera skončil vedle levé tyče. Dočkali jsme se až při následující akci, kdy Tomáš Vacek prostrčil přihrávku na Ondru Radu a ten podél brankáře zavěsil – 1:0. Mysleli jsme si, že branka nám přinese klid a přijde brzo další pojistka. Jenže obraz hry se příliš nezměnil. Složitě jsme se tlačili k brance soupeře a Aritma hrozila především po standardních situacích. To byl i případ dalšího trestného kopu, a především rohového kopu Aritmy, po níž velmi tvrdá střela z voleje skončila nad naší brankou. Ani jedna situace nás však dostatečně nevarovala. Adam Kalabis pak lehce ztratil míč při rozehrávce, Adam Vološin byl v tu chvíli daleko od svého hráče, přišla střela, kterou Martin Lisičan s námahou vyrazil a volný hráč Aritmy zavěsil do odkryté branky – 1:1.
 

Do druhé půle jsme museli pozměnit sestavu a kluky, kteří k zápasu přistoupili tak jak bylo shora popsáno, se do hry už příliš nedostali. Nemusí se vždy dařit, ale pokud někteří nejeví snahu se o výsledek poprat, dáme přednost těm, kteří o to stojí. A bylo vidět, že ti co na hřišti do druhé půle nastoupili, chtěli stav zápasu změnit. Výsledkem převahy v úvodu druhé půle, byl totiž nejprve trestný kop Matyáše kozáka (jeho pokus vyrazil vysoký brankář Aritmy nad), dále pak další střela Matyáše, poté Ondry Rady a znovu Matyáše Kozáka. Pěkná kombinace Filipa Houby, Ondry Rady a Matyáše Kozáka byla zakončena zblokovanou střelou. Když pak Ondra Rada neproměnil 100% šanci, zvyšovala se naše nervozita. Naštěstí se v dalším závaru Ondra Rada protlačil do skrumáže a zasloužil se tak o polovlastní gól, kterým jsme se ujali vedení 2:1. I další gól jsme museli spíše ubojovat než fotbalově vypracovat a po důrazu se tentokrát prosadil Fanda Vondrák – 3:1. Fotbalově jsme mohli dosáhnout branky po dobrém průniku Tomáše Vacka zleva, jenže ten místo přihrávky na úplně volného Ondru Radu volil střelu, kterou mu brankář vykryl. Štěstí jsme měli po dalším trestném kopu Aritmy, když se střela otřela o břevno naší branky. A břevno se třáslo ještě jednou po povedené střele soupeře z velké dálky.

Na závěr lze říci, že by bylo nejlepší na výkon hodně rychle zapomenout. Vítězství se v naší situaci samozřejmě počítá, a fotbal – doufejme – budeme hrát příště…

Sestava: Lisičan – Breza, Jelínek, Krejčí, Ambler – Hora, Eckhardt, Lehner, Houba, Houha, Kalabis – Kozák, Vondrák, Rada, Vacek

Branky: Rada, Vondrák

www.skaritma.info

Deka přikryla dobrý výkon prvního poločasu

Umělá tráva na Velké Ohradě byla poseta novým gumovým zásypem, nebe slibovalo přívětivou tvář dnešnímu sobotnímu ránu. V týmu Aritmáčků dnes chyběl nemocný Ondra a Tomáš, na druhou stranu soupeř svými dosavadními výsledky naznačoval, že se mu kolečka podzimních zápasů také moc nedaří zapasovat v dobrý brankostroj.

V první půlce zápasu jsme chytli opratě a zdálo se, že koník poběží našim směrem. Zahlédli jsme novou taktiku, kdy Adam nakopával z brány balony hodně dopředu, kde se snažil Kuba Mára, nebo Honzík zpracovat příhrou pro záložníky. Ti měli za úkol vymyslet rozhodnou uličku pro útok a střelu. Velmi se hra dařila Vítkovi. Ten pozorně četl hru a posílal  pasy do volných prostorů. Sprcha v podobě gólu do naší branky však na chvíli vytrhla otěže z rukou Aritmáčků. Do boje vyzval Vítek. Po jednom z odrazu nebezpečně vystřelil na bránu. Brankář neudržel míč a to je přece známá parketa pro Honzíka. Jako vosa byl u něj a v mžiku poslal balón do sítě. 1:1 a koník vesele povyskočil. Adam pak dál vedl útoky pomocí dlouhých nákopů, dokud rozhodčí nepískal polovinu.

Začátek druhé půlky ale odhaluje naší slabinu. Tou je nedůraz v osobním souboji a neschopnost reagovat na zvýšený tlak soupeře. Najednou jsme všichni u vlastní brány, ale nikdo nedokáže trefit míč, postavit se pevně na nohy a nenechat se odstrčit dotírajícím soupeřem. Ten vycítil šanci a jako vlna se vyřítil dopředu. Deka padla na Maxe i Filipa. Koník klopýtl a dva góly v rychlém sledu zabořily Aritmáčkům kopačky do země. 

V závěru zápasu se najednou koník vzepřel, jako by nechtěl přijmout porážku. Hned se hra přesunula vpřed a soupeř začal dělat chyby. Po jednom odkopu se Vítek rozhodl napodobit „borce na konec“ a z poloviny hřiště napálil míč obloukem rovnou na bránu. Jen to zahučelo, když balón těsně minul břevno. Pozdě. Zápas končí prohrou 1:3.

Zbytečně. Ač nás bylo polovička, než soupeře, neodešli jsme s fyzičkou, prohráli jsme takticky. A budeme prohrávat vždycky, když nezvedneme hlavu po góle do vlastní sítě a neřeknem si „sakra takhle ne!“. To za nás neudělá tým, to je na každém hráči. „Mě nepředběhneš, nepřetlačíš, tuhle kličku ti nesežeru, tenhle souboj vyhraju já!“

Navrhuju změnit pokřik, třeba nám to přinese štěstí.

Hea hou hea hou 

potkáte se s Aritmou !

Nepředběhneš, neutečeš, tvoje kličky nežerem

V útoku nám sleduj paty, dem do toho Vyhrajem!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

fotky a texty

(Kaca St, 7. 11. 2009 17:30)

Texty a fotografie ze zápasů najdete na neoficiálním webu aritmáků ročníku 2000 na http://fotbal.comm-res.com/index.php