Jdi na obsah Jdi na menu
 


Admira - Braník 4:3 (1:2)

28. 10. 2009

Admira - Braník 4:3 (1:2). Plass, Pecák, vlastní

www.abcbranik.cz

2´ vlastní gól ( Niederle Ondřej ) - 0:1
6´ Plass Marek ( Beneš Michal ) - 0:2
32´ Pecák Tadeáš ( Plass Marek, Beneš Michal ) - 1:3
Sestava: Chramosta 6 ( Paleček 5 ) - Moravec 3, Rosa 5 - Zeman 4 ( Pecák 5 ) , Fencl 2, Niederle 5 ( Čumpelík 4 ) - Plass 5 ( Cihlář 1 ), Beneš 7 ( Plechatý 4 ).
V dnešním utkání jsme zajížděli na Admiru do Kobylis, kde jsme se střetli s týmem,
na který se nám prakticky nikdy nedaří. Ani dnes tomu nebylo jinak. Již před utkáním bylo k zamyšlení, proč se zápas Přeboru starších přípravek hraje na UMT minimálních rozměrů, když travnatá plocha byla v dobrém stavu a navíc, již před naším zápasem se na této travnaté ploše odehrály jiné dva zápasy přípravek. Zdůvodnění domácích bylo výmluvné - hraje se na UMT, protože ji máme napsanou. O.K. domácí tým má právo volby hrací plochy, nezbývalo nic jiného, než to respektovat, pokus o dohodu o změně na trávu byl zamítnut. Jak ukázal zápas, bylo jasné, proč. Pokud trenér Sparty před 11 dny napsal, že se zde házelo během zápasu asi 214 autů, jistě tím nemyslel, pravý počet, ale styl hry domácího týmu. Dnes bylo autů o něco méně, ale hra neměla s fotbalem mnoho společného. Bohužel jsme se domácímu týmu přizpůsobili a fotbal plakal. Přesto, že jsme měli do utkání dobrý vstup a po vlastním gólu domácích hlavou již ve druhé minutě po Nídyho centru do vápna a dobře zahranému rohu Míši Beneše a následné střele Máry v 6. minutě vedli 2:0, nedokázali jsme toho využít. Domácí snížili v 8. minutě po náhodné střele do tyče z velké dálky a následné dorážce hlavou na 1:2.
Přes nedobrý výkon jsme hru v první půli kontrolovali, ale chyběla zejména střelba ze střední vzdálenosti. A tak se nakonec šlo do kabin za stavu 2:1 pro nás. I vstup do druhé půle jsme měli dobrý, ale nedokázali jsme pořádně vystřelit, takže se skóre neměnilo. Až ve 32. min neúnavný Míša prošel až do vápna, krásně si narazil s Márou, který viděl na zadní tyči volného Tádu, pro něhož nebyl problém trefit prázdnou branku- 1:3 ! Poslední čtvrtina zápasu však byla z naší strany naprosto darebná. Nejprve jsme inkasovali ve 37. min gól, když se Cihlič vykašlal na bránění svého hráče, který tak dostal příliš mnoho prostoru na půlce ke střele. Jeho dělovka trefila nechytatelně levou šibenici a bylo to 2:3. Ihned po rozehrání došlo však ze strany domácích k likvidačnímu zákroku na Ondru Zemana, kterého u lajny po odehrání míče sestřelil domácí hráč kopnutím pod koleno. Ondra tím v zápase dohrál a jeho další cesta vedla do nemocnice na vyšetření. Rozhodčí sice zákrok odpískal, ale červenou kartu zcela nepochopitelně neudělil. O další dvě minuty došlo před vápnem domácích k podobnému zákroku, pouze s rozdílem, že tentokrát byl faulovaným Nídy a tentokráte měl v držení míč. Ovšem ani tentokrát se alespoň žlutá karta nedávala. Ve 41. a 44. minutě jsme však ještě dvakrát inkasovali, když jsme nebyli schopni odehrát včas nakopnuté míče do našeho vápna. Ve zbytku zápasu ještě domácí několikrát překopli plot či odkopli míče do autů. Největší šanci na vyrovnání měl však Míša Beneš, který půl minuty před koncem trefil břevno domácí branky. Na konci zápasu se přes tři ošetřování a jedno vykazování domácího tatínka ze hřiště nepochopitelně nenastavovalo vůbec nic, takže jsme odešli ze hry poraženi. Utkání nám však jistě neprohrál rozhodčí, utkání jsme si prohráli sami svým špatným výkonem . Pokud bychom hráli to, co nás dosud posouvalo až na druhou příčku v soutěži, nemohli bychom zde prohrát. Nezbývá nic jiného, než aby se kluci nad tím zamysleli a vzpomněli si na to, že fotbal hrát umí. Doufejme, že už příští týden proti Spartě. Nejpříznivější zprávou dneška se tak stala skutečnost, že se po téměř dvouměsíční pauze zaviněné zraněním vrátil do sestavy Nídy.

www.fkadmira.info

Po výhře na Dukle jsme přivítali výborný tým Braníka,vítěze pražského kola E-ON Cupu. Jeho dosavadní výsledky ho pasovaly do role favorita,jakýkoliv náš bodový zisk by byl velikým překvapením. Soupeř nastoupil k zápasu sebevědomě,nepřipouštěl si nějaké nepříjemnosti. Zápas pro nás začal smolně,hned ve 3. minutě jsme si po nedorozumění našeho brankáře s hráči vstřelili vlastní gól.Hned v 6. minutě soupeř zahrál perfektně roh a rázem jsme prohrávali o dvě branky.Naštěstí chvíli poté po střele Ondry Kuba hlavou pohotově snižuje na 1:2.Tak i skončil první poločas.Druhý poločas začal naším tlakem,postupně Braník hru vyrovnal a v 7. minutě zvýšil na 1:3.V tu chvíli v nás byla malá dušička.Ale kluci to nezabalili a výsledkem byl výstavní gól do šibenice od Tomáše.O další čtyři minuty později po přihrávce Martina střílí vyrovnávací gól Ondra.Soupeř se už nevzpamatoval a naši vítěznou branku zaznamenává Adam.Ve druhém poločase jsme soupeře v posledních patnácti minutách dokonale zaskočili a připravili mu nečekanou porážku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hřiště

(V. Zima, 6. 11. 2009 21:58)

Vidím, že vám stále leží v žaludku hřiště, na kterém jste na Admiře prohráli. Věřte, že není naším přáním hrát na UMT a otázka, proč jeden mančaft může hrát na trávě a jiný ne, by měla spíš směřovat na vedení našeho klubu. Nicméně hraje se systémem doma-venku a u vás na Bráníku nás jistě přivítáte na hřišti, které bude vyhovovat jen a jen vám a naši kluci budou jen koukat, protože umí hrát jen antifotbal na malém hřišti. Zdravím.

Onbdra

(Bráničák, 4. 11. 2009 22:32)

Zákrok Na Ondru byl zcela zbytečnej a nicméně zákeřnej,věřím tomu že od hráče Admiry v zápalu boje.Ondra netrénuje a doufáme že proti Spartě nastoupí.Nicméně nechápeme proč jedno mužstvo hraje na trávě a jiné na malé umělce?????

antifotbal

(admirák 2, 1. 11. 2009 7:37)

Jak chcete vyhrát, když dáte jen dva góly v utkání. Na víc jste se nezmohli. Odkdy jsou střely na bránu náhodné? Váš trenér by se měl nejdřív podívat do zápisu, než bude někoho nazývat tatínkem na hřišti. Ondrovi přeji, ať to není nic vážného a dá se brzy do pořádku.

antifotbal

(admirák, 31. 10. 2009 23:51)

Nevím,,proč můj "komentář" potvrzuje výše napsané.A velkého hřiště se nebojíme,taky bysme raději hráli na trávě,ale...nebudu to rozvádět.Jak se vede Ondrovi,je v pořádku?

tady nikdo nebrečí, není proč

(Braničák, 29. 10. 2009 22:22)

"Komentář" admiráka v podstatě potvrzuje výše napsané. V podstatě je jasné, že se Admira bojí nastupovat na větším hřišti. Její antifotbal slavil úspěch,to se občas stává.

plno breku...

(admirák, 28. 10. 2009 21:55)

Tak už nechte toho brečení,sám píšete,že jste si to prohráli sami.Ondrovi přeji brzké uzdravení,ten druhý vámi zmiňovaný zákrok byl v souboji o míč,nic záludného.Vaše držení a lokte vám taky nikdo nekritizuje,na to,že hrajete o čelo jste toho moc nepředvedli.Na EON Cupu jste zářili,teď už je to zase realita a asi jste si mysleli,že když přijedete s půlkou 2000,bude to bohatě stačit.Byli jste dost namachrovaný,aspoň se zase dostanete trochu na zem.