Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žižkov - Krč 3:5 (2:1)

18. 10. 2009

Žižkov - Krč 3:5 (2:1). Kubr, Malý, Zavřel

www.spartakrc.cz

Není jednoduché trénovat naše Borečky tak, jak by se někomu mohlo zdát. Z takových zápasů musí mít trenéři opravdu šediny a v horším případě infarkt. Samozřejmě myšleno s nadsázkou. V zápasech této úrovně jde jen o srandu s balónem. Borečkové si připravovali 100% šance ne po kombinačních akcích, ale ve středu hřiště přišla vždy chytrá přihrávka za obranu a naši se řítili sami na osamoceného brankáře Žižkova.

Po zahození už třetího nájezdu přišel trest v podobě první střely na branku a vedení domácích. Naši se z toho nesložili a pokračovali v dobývání domácí svatyně. Ovšem druhá střela na nás a druhý gól byl šok pro všechny. Za stavu 2:0 bylo jasné, že dnes si naši nevylepší skóre, ale budou rádi za otočení. V čase 24:58 se opřel nejlepší hráč poločasu Áda do balónu a krásným gólem dal všem naději do druhé půle. Úvod druhého poločasu začal úplně stejně. Nájezdy našich dvou hráčů neskončily gólem, ale řešení bylo už správné. Balón šel vždy mezi tyče. Jenže skvělý brankář byl proti tomu, aby se našim podařilo skórovat. Urputná snaha domácích zápas vyhrát dalo mači ten správný náboj. Okurkám se nakonec podařilo utkání vyhrát 5:3 a určitě všichni přítomní museli uznat, že spravedlivě.
TRENÉŘI: Pár změn v sestavě nám ukázalo, že Borečkové umí zahrát i na jiných postech. V našem hodnocení všech zápasů přeboru chválíme brankáře (mimo zápasu Podolí) to je samozřejmě dobré pro naší ofenzivní sílu, ale takových šancí co my zahodíme…Čekají nás pěkné zápasy a tam bychom chtěli hrát důstojnou roli. Tento týden Fanta, Mejdlo, Vořech, Árčí netrénovali. Všem jsme zrovna vytýkali malou obětavost pro tým. Musí pochopit, že k fotbalu, který hrát umí musí přidat pohyb bez balónu. Máme úzký kádr a při dalších nemocech bychom úroveň této soutěže nezvládali. Od Žižkova si musíme vzít jejich efektivnost v proměňování šancí. Na úterní turnaj na Motorletu bereme i hráče (B-týmu 2000). Za tak krátký počet minut se zase může stát cokoli a nemá cenu tomu přikládat nějakou důležitost. Organizátoři nás pozvali na základě výsledků, a tak jsme nabídku přijali. Dnes jsme klukům na závěr podali ruce za otočení zápasu. Ne, že vyhráli, ale za to co po nich chceme. Hráli sami za sebe, za Krč a to nejdůležitější srdíčkem. Takovou radost po gólech jsme u nich ještě neviděli. Hrají už na velkém se staršími, kteří jsou také zvyklí vyhrávat a vše můžou brát jako samozřejmost.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář