Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tempo - Braník 1:3 (1:0)

18. 10. 2009

Tempo - Braník 1:3 (1:0). Hozák - Beneš 3

www.fctempo.cz

Počasí trápí tempácký pažit již celý týden a dnešní den nebyl bohužel výjimkou. Drobný nepříjemný deštík skrápěl hřiště i dnes. Na Tempo se dnes přijel představit výběr ABC Braník, tým ze čtvrté příčky průběžného pořadí. 4 výhry, 1 remíza, 1 porážka zdobí Branický tým. Našim klukům bylo jasné, že dnešní utkání nebude žádná procházka růžovým sadem. Sraz trenér Hozák stanovil na 10:30. Bylo dost času na rozehřátí a taktické přípravy.

Zápas začal za drobného a nepříjemného deštíku. Naši kluci se nenechali zaskočit nasazením soupeře jako v minulých zápasech. Hrálo se na obě strany. Vyrovnaná partie. Hlasité pokyny obou trenérů se rozléhaly nad Tempáckým svatostánkem. Oba trenéři pobízeli své svěřence k vyšší aktivitě v útočných akcích a důraz při obranných zákrocích. Střely a závary před oběma brankami dávaly tušit, že kdo bude mít více sil, zvítězí. “Proč?” nebo “To je odevzdaný míč!” byla slyšet z úst obou trenérů. Pak přišla pro Tempácké barvy šťastná chvilka. Denis Hozák, hrající dnes na v zadních řadách, po přihrávce Obermajera vystřelil na branku soupeře tak šibalsky, že před brankou stojící Rod jen poposkočil a brankář hostí byl krátký. Jásání domácích fanouška se okamžitě rozlehlo po celé pláni. Stav 1:0 pro domácí sliboval do další části hry naději na výhru.

O přestávce se v šatně rozebíraly chyby, kterých se kluci dopouštěli. “Je třeba do toho vlítnout a nedat jim šanci!” udílel pokyny Michal. Stejné pokyny zřejmě dostali i svěřenci trenéra Somra. Hned ve druhé minutě Tempáci inkasovali po chybě jinak dobře chytajícího Staňka. Nešťastně mu vypadl míč z náruče na kopačky útočníka “ábíčka” a bylo srovnáno. Kluci polevili a to vedlo v osmé minutě hry k navýšení skóre Branických na 1:2. Hra se tak pomaličku přesouvala na polovinu domácích a závary před gólmanem Staňkem byly stále častější. Naštěstí však Staněk vždy zakročil včas. V devatenácté minutě po rohovém kopu kapituloval. Bráník se ujímá vedení 3:1 z jejich pohledu a nám se šance na tři body neuvěřitelně vzdaluje. Do konce poločasu se Tempákům nezdařilo na skóre již nic změnit, a tak dnes zůstáváme bez bodového zisku. ABC Braník se tak posunul na 2.místo v tabulce po 7.kole ligy a my zůstáváme na 11. pozici před Aritmou s náskokem jediného bodu. Příští sobotu svedeme boj o poslední pozici právě s Aritmou na jejich domácí půdě. Zde se rozhodne, kdo přezimuje na posledním místě tabulky. Držme proto klukům všechny palce co máme.

Sestava:
Staněk – Rod, Janský, Šebek, Obuškevič, Voborský, Obermajer, Blažka, Kopeš, Klapka, Hozák

www.abcbranik,cz

Neděle 18.10.2009 ve 12:15 hřiště Tempo TRÁVA
Góly a asistence:
15´ Hozák Denis - 1:0 - 26´ Beneš Michal ( Fencl Matyáš ) - 1:1 , 35´ Beneš Michal ( Plass Marek ) - 1:2 , 48´ Beneš Michal - 1:3 .

Sestava: Chramosta 7 - Macho 5 , Moravec 4 ( Rosa 7 ) - Zeman 6 ( Pecák 7 ), Fencl 7, Plechatý 5 ( Čumpelík 5 ) - Plass 5 ( Figer 5 ), Beneš 7 ( Cihlář 4 ) .

V dnešním utkání jsme se střetli s týmem FC Tempo, které se pohybuje v tabulce na úplně jiném konci, než náš tým. Papírově jsme tedy byli favorité, ale to bývá často ošemetné. Téměř týdenní deště značně poznamenaly hrací plochu, která sice byla regulérní, ale byla značně rozmoklá, což jistě nebylo to pravé pro náš kombinační fotbal. Již od úvodu utkání se hra přelévala na obě strany, domácí se snažili prověřovat Chrousta v naší brance převážně střelami z dálky, my jsme se sice snažili o kombinace, ale upřímně řečeno, moc nám to nevycházelo. Částečně to bylo dáno rozmoklým terénem, částečně přístupem některých jedinců k utkání, kteří jistě nedávali do utkání úplně vše, co by bývali měli. Hlavně však na tom měl podíl i bojující domácí tým, pro který nebyl žádný míč předem ztracený. Jejich bojovnost podporoval i výborně chytající brankář, kterého se nám v první půli prostě překonat nepodařilo. V 15. minutě jsme dostali gól. Domácí Hozák vystřelil od půlky, což mu svým laxním přístupem dovolil Marek Plass a před Chroustem stínící útočník Tempa jen pustil míč chytře mezi svýma nohama tak, že ho zastavila až síť branky bezmocného Chrousta. Pět minut před koncem poločasu jsme vytvořili před brankou Tempa neuvěřitelnou - jak by řekl legendární Gabo Zelenay - trmu vrmu, kdy se nám snad našestkrát nepodařilo propasírovat míč do sítě, trefili jsme pouze tyč a nakonec poslal míč Míša těsně nad břevno. O přestávce se mi v kabině podařilo polít kluky živou vodou a do druhé půle vyběhli jako vyměnění. Již ve 40. sekundě byl stav 1:1, když Mates pohotově reagoval na míč vyražený gólmanem jen před sebe a přihrávkou vybídl Míšu k vyrovnání. Postupem času jsme se stále více dostávali do soupeřova vápna či jeho blízkého okolí a ve 35. minutě to byl Mára Plass, který připravil tutovku opět pro Míšu a bylo to 1:2 .
I po vstřeleném vedoucím gólu jsme se snažili útočit, ale gólman Tempa chytal opravdu výborně. Definitivní podobu výsledku dala 48. minuta, kdy Míša Beneš přímo z rohu trefil těsně před brankovou čárou stojícího hráče Tempa, od jehož nohy se odrazil míč do sítě a bylo to 1:3. Za druhou půli jsme si vítězství zasloužili, i když náš dnešní výkon nebyl zcela ideální.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář