Jdi na obsah Jdi na menu
 


Motorlet - Dukla 3:2 (1:2)

17. 10. 2009

Motorlet - Dukla 3:2 (1:2). Kozák 2, Houba - Hamouz, Kosík

www.fotbal-motorlet.cz

Tvrdě vydřené první vítězství
7.kolo – Přebor starších přípravek - Sobota 17.9.2009 9:00 – hřiště UMT Klausova
Teprve v sedmém kole jsme se konečně mohli radovat z vítězství a plného bodového zisku. Vítězství se však nerodilo lehce a dlouho to vypadalo na další ztrátu. Dukla se ukázala jako velice houževnatý soupeř, a i když jsme herně nezaostávali, na šance jsme se dost napracovali.

V prvním poločase byla naše hra lepší než ve druhém, ale prohrávali jsme. Druhý poločas nebyl z naší strany herně úplně vydařený, ale dokázali jsme v něm paradoxně výsledek otočit. Uhájili jsme těsné vítězství a tak v nás tentokrát převažuje o něco větší radost z výsledku, než ze hry samotné. Vše se ale mohlo vyvíjet jinak, pokud bychom v prvním poločase dokázali proměnit velké šance…
Sobotní chladné a deštivé ráno rozhodně fotbalu nepřálo. Snažili jsme se kluky při rozcvičce pořádně probudit, ale začátek utkání to spíše vypadalo na to, že někteří ještě podřimují pod peřinou. Příkladem byla první naše šance, kterou měl Tomáš Vacek po centru Ondry Rady. Tomáš ale jakoby byl překvapený, cože to k němu před branku přilétlo. Dukla zahrávala potom velmi nebezpečně rohový kop, a hned po něm se do velké šance dostal Ondra Rada. Skóre se však měnilo až po rychlém protiútoku soupeře zakončeném střelou, kterou Martin Lisičan nedokázal zkrotit a Dukla šla do vedení – 0:1. Hned z následující šance jsme mohli srovnat, ale střela Lukáše Lehnera orazítkovala levou tyč branky Dukly. Stále se snažíme naše hráče učit, že na sebe mají při hře mluvit. A právě situace před druhou brankou Dukly ukázala proč. Dlouhý výkop brankáře přelétl všechny hráče, a pokud by si Martin Lisičan v brance křiknul, míč by bez problémů dolétl až za brankovou čáru. Nestalo se, a Kuba Jelínek jako poslední hráč chtěl dlouhý míč odhlavičkovat. Jen ho ale tečoval a kopal se zbytečný roh, který jsme užuž odvrátili, ale míč se přesto dostal zpět k volnému hráči, který z metru málem protrhl síť – 0:2. Opět jsme si začátek utkání velmi zkomplikovali. Za tohoto nepříznivého stavu se po levé straně prodral Fanda Vondrák a když se kličkou vyhnul i brankáři a napřáhl, všichni jsme už viděli míč v síti. Ale prudká rána opět skončila na tyči ! Po našem rohovém kopu pak pěkně vystřelil Vláďa Houška, ale střelu pod břevno vytáhl brankář Dukly na další roh. Do přestávky jsme stačili alespoň snížit. Tomáš Eckhardt kolmou přihrávkou našel Ondru Radu a ten před brankou jen přiťukl Filipovi Houbovi, který dal do prázdné – 1:2. Ondra Rada pak šel ještě sám na brankáře, ale jeho pokus mířil jen do gólmana Dukly.

 

Druhý poločas začal neurovnanou hrou bez šancí na obou stranách. Z ní se vymykal pouze střelecký pokus Vládi Houšky, když parádně z voleje trefil míč z rohového kopu Matyáše Kozáka. Bohužel šla rána těsně nad břevno. Rychlý průnik Ondry Rady pak opět skončil pouze na brankáři Dukly. Ještě větší šanci měl pak Fanda Vondrák, ale sám před brankou bohužel netrefil balón. Matěj Houška pak dobře střílel z dálky, ale skóre zůstávalo stále stejné. Hra byla v tu dobu plná osobních soubojů, ani jedno z mužstev nedokázalo dát míč na zem, zklidnit hru a dobře zakombinovat. Přesně taková série osobních soubojů předcházela našemu vyrovnávacímu gólu. Ten poslední souboj svedl na hranici pokutového území Ondra Rada, míč sice nezískal ale na správném místě v pravý čas byl Matyáš Kozák, který vypíchl míč před brankářem a dal do prázdné – 2:2. A hned v následující minutě jsme založili rychlý protiútok, a Matyáš Kozák, ačkoli mohl přihrát úplně volnému Ondrovi Radovi, zvolil střelu a ta zapadla těsně k levé tyči soupeřovy branky – 3:2. Jednobrankové vedení bylo velmi ošemetné. Dukla byla nebezpečná z rychlých protiútoků a po jednom z nich následoval zbytečný faul a trestný kop, který se třikrát opakoval kvůli předčasnému vyběhnutí hráčů ze zdi. Naštěstí jsme tuto situaci ustáli a když se ani po dalších střelách Ondry Rady a Vládi Houšky účet zápasu neměnil, konečně jsme dosáhli na vítězství.

 

Klukům patří tentokrát dík především za bojovnost a nasazení až do posledních minut zápasu. Dukla byla těžkým soupeřem, a o to víc si tohoto vítězství vážíme. V následujícím kole nás čeká další těžké utkání tentokrát s druhým celkem přeborové tabulky, a sice na hřišti ABC Braník.

Sestava:
Lisičan – M.Houška, Breza, Jelínek, Krejčí – Hora, Eckhardt, Lehner, V.Houška, Houba, Kalabis – Kozák, Vondrák, Rada, Vacek

Branky:
2x Kozák, 1x Houba

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář