Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aritma - Bohemians 1:2 (0:0)

10. 10. 2009

Aritma - Bohemians 1:2 (0:0). Palivec

www.skaritma.info

Soupeř dnešního dne na Aritmě si hrdě nese ve znaku klokana. Přišlo jich dvojnásobek než našich Aritmáčků a tak jsem v duši cítil, že to nebude radostné ráno.

Pan rozhodčí byl velmi přívětivý pán, ocenil jsem přivítání obou kapitánů v kabině rozhodčího, kdy se představil a podal soupeřům ruku s přáním úspěchu ve hře. Tam má určitě tenhle sport začínat. 

Zápas se rozběhl s velkou chutí do boje a moje dušička, že to bude dneska propadák, se velmi rychle rozplynula. Hrálo se nahoru dolů a na obou stranách byl vidět naučený herní styl pilovaný na trénincích. Jen si musím trochu zarýpat do našich kluků, stále mi tam u některých chybí víc sebevědomí a nebojácnosti ve chvíli, kdy je na nich, jak s míčem naloží. Speciálně u Vítka nebo Adama mi tam chybí zdravá rivalita překonat tíhu odpovědnosti. Naopak Kuba by ji mohl rozdávat. Ale to jen na okraj, hra měla svou tvář a nelze říct, že zasmušilou. 

Dostali jsme prvního góla. Byl z akce těsně po střídání, kdy nastoupila druhá parta zelenobílých a dokonala předchozí tlak u naší branky. Došlo tam k vysunutí Filipa z obrany až do hloubky pole a Vítek s Tomem propadli po ztrátě míče v obraně.

Pak ale nastal velký tlak Aritmavlaku. Jako sedm lokomotiv ze rozjela akce ze které vznikla standardní situace, jako vyšitá pro elitního střelce Ondru. A vyšívání Ondrovi jde! Přesnou ránu z velkou snahou vyrazil brankář jen před sebe a bleskovou orientaci hlavou předvedl Dáda. Poslal míč přesně tam, kde před chvilkou omdlel pavouk ze strachu o svou pavučinu po Ondrově dělovce. 1:1 nám slušelo a hráli jsme důstojnou bitvu o remízu.

Prakticky do konce utkání jsme vydrželi držet se soupeřem krok, ačkoliv hrozivé vlny střídání za čerstvé hráče ze strany Bohemáčků nám dělaly velkou starost. Oprávněně. V konci utkání nastoupivší čerstvá síla donutila Maxe k chybě. Nechal se odstrčit pronikajícím útočníkem, který nám odnesl bod za remízu. Chvilku po druhém, vítězném gólu Bohemky pan rozhodčí odpískal konec zápasu. Trochu se plakalo, trochu se vztekalo, ale náladu nám spíš pokazilo, že Bohemáci nepřijali běžné ukončení penaltami, jak to bývá po zápase zvykem.

Prohra byla těsná, hlavně ať přebolí co nejdřív, „jedeme dál za výhrou kolem skal“.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

příspěvky

(Kaca St, 28. 10. 2009 1:49)

Texty a fotografie ze zápasů najdete na neoficiálním webu aritmáků ročníku 2000 na http://fotbal.comm-res.com/index.php