Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žižkov - Aritma

5. 10. 2009

Žižkov - Aritma 1:1 (1:0). Zavřel - Palivec

www.skaritma.info

Bod za remízu – začátek rozjezdu?

„Léto je definitivní historií“, musel konstatovat každý, kdo v sobotu ráno v půl osmé přešlapoval před hřištěm v Horních Počernicích. Nicméně mistrák je mistrák a naši kluci potřebujou ostruhy.

Sešlo se nás na dva týmy a nálada překvapivě veselá. Spolu s našimi dvoulitry tu jsou na výpomoc i kluci 99. A zápas začíná. Prvních deset minut jde vyloženě o rovnocennou partii. Všichni hráči pochopili pravidla mistrovských zápasů, plní svoje úlohy v obraně i v útoku. Po jedné přímočaré akci dokonce Kuba dává gól, avšak rozhodčí si všímá předešlého faulu Ondry na obránce.

Ale deset minut je málo na to, abychom mohli pomýšlet na vítězství. Začínáme ztrácet rytmus a tempo, hra se posunuje víc před naší branku. Po chvilce z tlaku dostáváme první gól. Přesto je vidět, že souboje nevypouštíme a dneska je za to potřeba pochválit hlavně 99ky. 

Druhý poločas za nepříznivého stavu začíná  s novou energií Aritmáků. Ve středu pole získává míč Bobeš a uvolňuje se pěknou kličkou. Pak posílá příhru na Kubu, ten centruje do středu před branku na Dádu, který střelou k tyči překonává brankáře Viktorky. 1:1 je veselejší stav! Je znát, že naše sebevědomí dostalo vzpruhu, soupeř je hratelný a kluci to vědí! Poznáváme na příklad Toma Benedu ve starých kolejích, předvedl dva krásné zákroky v obraně, navrch přidal mistrovskou kličku patou, že útočník ztratil přehled o míči.

Zápas skončil remízou. Nejlepším hráčem bych zvolil Honzíka Mareše; v obraně hasil co se vzňalo, velkou pochvalu dneska zaslouží Bobeš, moc nás překvapil svým  výkonem, taky Max měl jeden záchranný zákrok na jedničku, no a samozřejmě Dáda Palivec, střelec gólu. K propadlíkům patřil Filip, za celou hrací dobu se neprobudil, ve své kůži vůbec nebyl Ondřej. Ostatním přiznávám snahu, ale jak jsem o tom psal minule, v téhle soutěži je snaha jen základ, je třeba dát víc. Držíme palce, půjde to!

www.fkvz.cz

Komentář utkání: Do utkání 5. kola, v němž jsme na Xaverově přivítali Admiru, jsme nevstoupili vůbec zle. Poměrně se nám dařilo kombinovat a dostávat se do slibných šancí. Ze všech se naneštěstí ujala pouze ta z 19´minuty, kdy se prosadil Honzík Zavřel.
Druhou půli jsme nastavené tempo bohužel nevydrželi a otěže hry pomalu začali přebírat hráči hostů. Viktoriáni přestali hrát kolektivně a spoléhali se téměř sami na sebe – což k úspěchu nemůže vést. Dobře hrajícím hostům se podařilo po nedorozumění domácích stoperů vyrovnat. Na střelu nedosáhl ani jinak skvěle chytající Matěj Dlabola. Remízu lze zhodnotit jako spravedlivou.
Jan Dobrovolný, trenér 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

fotky a texty

(Kaca St, 28. 10. 2009 1:51)

Texty a fotografie ze zápasů najdete na neoficiálním webu aritmáků ročníku 2000 na http://fotbal.comm-res.com/index.php

Aritma

(Kaca St, 28. 10. 2009 1:45)

...jen poznámka ke komentáři... Byla to Aritma, ne Admira :-)