Jdi na obsah Jdi na menu
 


Motorlet - Admira

5. 10. 2009

Motorlet - Admira 4:4 (3:4). Kozák 2, Rada 2- Karel 2, Hrnčíř, Jelínek

www.fotbal-motorlet.cz

Branková smršť v první půli
5.kolo – Přebor starších přípravek - Sobota 3.10.2009 9:00 – hřiště UMT Klausova
Pokud se na zápas díváme z pohledu vývoje skóre, můžeme mluvit o získaném bodu. Převažuje v nás však pocit ztráty bodů, protože množství šancí zejména v závěru utkání bylo dost na to, abychom konečně poznali chuť vítězství. Jenže utkání jsme si sami zkomplikovali zbytečnými chybami v obranné činnosti, a v úvodu jsme tak Admiru pustili do čtyřgólového trháku.

Ten se nám naštěstí podařilo ještě do půle zkorigovat na rozdíl jediného gólu, a když vyrovnávací branka padla hned v úvodu druhé půle, všichni jsme doufali v definitivní obrat. Místo toho však jen zvonily tyče, nebo jsme pálili přímo do urostlého brankáře. Celkově jsme tedy opět herně nepropadli ale doplatili jsme na vlastní chyby, ať už v bránění celého mužstva, nebo v neproměňování vyložených šancí.

Horší úvod zápasu jsme si snad ani představit nedovedli. Sice jsme se uvedli obrovskou příležitostí Ondry Rady po krásném uvolnění “zidanovkou“ Kryštofa Kněžínka, ale následoval dlouhý výkop brankáře za naší obranu a ostrá střela – 0:1. Gól nás nepoložil a opět jsme se drali do pokutového území Admiry. Kryštof Kněžínek byl v dobré pozici faulován a následovala penalta. Ale bohužel brankář vystihl směr střely Ondry Rady a skóre se neměnilo. Touto velkou šancí jsme pohrdli a trest přišel vzápětí. Marián Breza nepřesně rozehrál míč z obrany, ten se vrátil do jeho prostoru, a protože v následném souboji chyběl důraz, následovala střela a vedení Admiry – 0:2. Když se pak Tomáš Eckhardt dopustil další chyby a míč rozehrál přímo doprostřed před naší branku, dostal se soupeř k další laciné střele a bylo to už 0:3. Poté jsme se konečně dostali do šance zase my, a průnik a střela Ondry Rady skončila rohem, po němž znovu Ondra hlavičkoval dobře, ale nad branku. I další střelecký pokus – tentokrát Káji Houhy skončil nad břevnem soupeřovy branky. Pro nás téměř beznadějný stav přišel poté, co o dvě hlavy větší útočník Admiry přetlačil Martina Amblera a střelou do šibenice pojistil vedení svého mužstva – 0:4 !!! I přes vysoké vedení Admiry naše hra v poli nebyla špatná, a tak jsme velmi doufali v obrat. K tomu zavelel Fanda Vondrák, když přesnou přihrávkou našel před brankou Matyáše Kozáka, který konečně protrhl naší střeleckou smůlu – 1:4. Gól nám vliv síly do žil a krásnou střelou zakončil naší akci Martin Ambler, který netradičně hrál v obraně. Další naší střelu brankář Admiry pouze vyrazil a Ondra Rada dorazil do sítě – 2:4. Pak střílel pro změnu Kryštof Kněžíček jeho ránu brankář opět jen vyrazil a Matyáš Kozák doklepl – 3:4. Byli jsme zpátky ve hře a po trestném kopu Admiry, který skončil mimo tyče naší branky jsme šli do kabin vymýšlet plány pro druhou půli.

O přestávce bylo vidět, že jsou kluci nabuzení utkání otočit, a když hned v úvodu po výborné přihrávce Adama Kalabise a centru Kryštofa Kněžínka zavěsil pod břevno Ondra Rada – 4:4, věřili jsme ve vítězství ještě více. Ale hra se pak odvíjela spíše mezi pokutovými územími. Až následovala naše přímočará akce, střelu brankář vyrazil přímo proti noze Filipa Houby, ale i jeho opakovaný tvrdý střelecký pokus skončil na brankáři Admiry. Následoval rychlý protiútok soupeře a po zásahu brankáře Martina Lisičana poskakoval míč po naší brankové čáře, až jej do bezpečí uklidil Kuba Jelínek. Admira nás nenechávala v klidu a jejich nebezpečná akce skončila střelou nad. Závěrečné minuty zápasu byly za tohoto nerozhodného stavu opravdu vypjaté, a my jsme chtěli vítězství strhnout na naší stranu. Vynutili jsme si územní převahu a dostávali se do šancí. A protože se soupeř začal více než hře věnovat téměř všem rozhodnutím rozhodčího, zvyšovala se naše šance o to víc. Po centru Ondry Rady mířil Kryštof Kněžíček hlavou do tyče tak, že odražený míč spadl přímo do náruče brankáře Admiry ! Cítili jsme vítězství a k další tvrdé střele napřáhl Filip Houba, ale k naší smůle opět orazítkoval pouze druhou tyč soupeřovy branky. Když potom trestný kop Matyáše Kozáka skončil těsně vedle branky, museli jsme se smířit pouze s remízou.

Výsledek nás tedy opět mrzí, protože hra uprostřed hřiště po většinu zápasu zase nebyla špatná. Velkým příjemným překvapením byla hra nových obránců Kuby Jelínka a Martina Amblera, který jako kapitán z tohoto místa šel ostatním hráčům příkladem. Body nám však stále velmi chybí a příští zápas jedeme na Spartu…

Sestava:
Lisičan – Breza, Krejčí, Jelínek, Ambler – Eckhardt, Houba, Lehner, Houha, Kněžínek – Vondrák, Kozák, Rada, Vacek

Branky:
2x Rada, Kozák

www.fkadmira.info

Po remíze minulé kolo na Slavii jsme v sobotu ráno přivítali tým Tempa. Na ranní rosou promáčeném trávníku jsme zápas začali aktivně a po několika minutách začaly padat góly. Po pěkné kombinaci v 6. minutě střílel Ondra, týž hráč hned v 8. minutě hezky obhodil soupeřova brankáře a vedli jsme 2:0. Měli jsme i nadále mírnou převahu, soupeři se podařilo snížit až v 17. minutě po nedůslednosti v obraně . Opět jsme zabrali a výsledkem byl náš třetí gól po rohu, dorážel Adam Janoušek. Poločas skončil 3:1 a rozhodně jsme vedli po zásluze.
Druhý poločas začal dvěma hrubkami brankáře Tempa, hned v 1. a 2. minutě mu mokrý míč prošel mezi nohami, stříleli opět Ondra a Matyáš Heinzel.Ale hosté to nezabalili a během tří minut opět snižovali na 5:3. V té době měli i další šance,ale kontaktní gól stále nepřicházel. Na rozdíl tří branek zvyšoval po krásné střele z přímého kopu Matyáš Heinzel ve 12. minutě, do konce scházelo ještě dlouhých třináct minut. V 16. minutě si vybral slabší chvilku do té doby náš výborný brankář,pod břevno mu zapadla soupeřova střela. Ale soupeř už neměl sílu na další zkorigování výsledku,konečnou podobu dal zápasu svým čtvrtým gólem Ondra, vyhráli jsme 7:4.Dnes jsme konečně protrhli střeleckou smůlu, občas jsme trochu zmatkovali v obraně,ale remíza na Slavii rozhodně nebyla náhodná.Nyní hrajeme dvakrát venku, s Motorletem a Krčí, posledním a prvním týmem tabulky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář