Jdi na obsah Jdi na menu
 


Admira - Tempo

26. 9. 2009

Admira - Tempo 7:4 (3:1).

www.fctempo.cz

Sraz na 7:15, odjezd v 7:30. Takto brzkou ranní hodinku si dali dostaveníčko borci na Tempu. Chladné mlhavé ráno doprovázelo několik doprovodných vozidel za dnešním soupeřem na hřiště do Kobylis. Z tabulky minulého kola bylo možné vyčíst, že Admira remizovala na Slávii 3:3. To samozřejmě dávalo tušit, že dnešní zápas nebude vůbec snadný. S postupujícím časem hřálo slunce stále více. Vlhký trávník na Admiře nebude pro hráče obou stran jednoduchý.

V 9 hodin odstartoval sudí dnešní duel. Domácí hráči se pustili s vervou do našich borců. Svírali naše obránce a vyvíjeli obrovský tlak. Naši kluci se stále nemohli dostat do herního tempa. Zvláště vzrůstem nevelcí hráči na obou křídlech Admiry působili našim obráncům nemalé potíže. V sedmé minutě si domácí vynutili první chybu v obraně a skórovali na 1:0. Velký jásot domácích hráčů a jejich rodičů se linul nad stadiónem v Kobylisích. Oba týmy potřebují body, aby se odlepili od konce tabulky. Domácí to brali hodně vážně a v další minutě střílí další branku. Skóre 2:0 pro domácí nevěstí nic dobrého. Hra se postupně vyrovnává a naši kluci se osmělují a svými ojedinělými protiútoky ohrozí domácího gólmana. V 17.minutě se dobře orientuje Obermajer a přiklepává Pekárkovi, který skóruje. 2:1 je stav, který vydrží pouhé tři minuty. Další útok domácích a …. další branka za zády gólmana Staňka. S výsledkem 3:1 se oba týmy rozcházejí do šaten.

O přestávce v šatně dochází k rozdávání taktických pokynů jak dál zahrát na domácí. Michal Hozák rozhodne o výměně gólmana za Novotného. Počasí je nádherné a druhý poločas začíná. První protiútok domácích, první střela na branku a první gól za záda ztuhlého Novotného. 4:1 je výsledek, který sráží výhledy na remízu do nedohledna. Minutu nato opět střela a opět gól. 5:1 je studená sprcha tempáckým barvám. Hra začíná být hrou o skóre ze strany domácích borců. V sedmé minutě se vzepře Pekárek a po závaru před brankou zavěšuje na 5:2. Domácí polevují v útočných akcích a dávají tak prostor našim útočníkům. Po pravé straně si dává své sólo Rod a i když mu nabíhá do volného prostoru Pekárek, rozhoduje se z nemožného úhlu vystřelit. Propaluje gólmana a snižuje tak na 5:3. Šance na vyrovnání se přibližuje. Domácí se zalekli a zvyšují důraz v útoku. To se jim vyplácí a po přímém kopu prostřelují na 6:3. Nedá se nic dělat. Zvednout hlavu a jet dál. Jeden takový postupný útok přináší své ovoce střelou Buzka z dálky, kdy balón z dálky nádherně zaplachtí za záda bezmocného domácího brankáře. 6:4, naděje stále žije. Domácí odkopávají míč z dosahu svého brankoviště. Je vidět zvýšený důraz Tempáků a tlak roste. Zatlačují na chvíli domácí ke své brance a střílejí ze všech pozic. Žádá střela však nekončí v síti. Následuje poslední protiútok domácích a skóre se opět mění na 7:4. To je konečná. Takové vysoké skóre si naši kluci nezasloužili. Žádné body nepřibyly na našem kontě a v tabulce máme průběžné 10. místo vzhledem k stávajícímu průběhu soutěže. Příští mistrák hrajeme doma s AC Sparta Praha, tak se máme na co těšit.

Sestava: Staněk,Novotný – Rod, Janský, Šebek, Obuškevič, Buzek, Obermajer, Blažka, Kopeš, Pekárek, Hozák, Steinbart.
Branky: Pekárek 2, Rod, Buzek.

www.fkadmira.cz

Po remíze minulé kolo na Slavii jsme v sobotu ráno přivítali tým Tempa. Na ranní rosou promáčeném trávníku jsme zápas začali aktivně a po několika minutách začaly padat góly. Po pěkné kombinaci v 6. minutě střílel Ondra, týž hráč hned v 8. minutě hezky obhodil soupeřova brankáře a vedli jsme 2:0. Měli jsme i nadále mírnou převahu, soupeři se podařilo snížit až v 17. minutě po nedůslednosti v obraně . Opět jsme zabrali a výsledkem byl náš třetí gól po rohu, dorážel Adam Janoušek. Poločas skončil 3:1 a rozhodně jsme vedli po zásluze.
Druhý poločas začal dvěma hrubkami brankáře Tempa, hned v 1. a 2. minutě mu mokrý míč prošel mezi nohami, stříleli opět Ondra a Matyáš Heinzel.Ale hosté to nezabalili a během tří minut opět snižovali na 5:3. V té době měli i další šance,ale kontaktní gól stále nepřicházel. Na rozdíl tří branek zvyšoval po krásné střele z přímého kopu Matyáš Heinzel ve 12. minutě, do konce scházelo ještě dlouhých třináct minut. V 16. minutě si vybral slabší chvilku do té doby náš výborný brankář,pod břevno mu zapadla soupeřova střela. Ale soupeř už neměl sílu na další zkorigování výsledku,konečnou podobu dal zápasu svým čtvrtým gólem Ondra, vyhráli jsme 7:4.Dnes jsme konečně protrhli střeleckou smůlu, občas jsme trochu zmatkovali v obraně,ale remíza na Slavii rozhodně nebyla náhodná.Nyní hrajeme dvakrát venku, s Motorletem a Krčí, posledním a prvním týmem tabulky.