Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sparta - Krč 3:5 (3:3)

15. 5. 2010

Tým Sparty má nejtalentovanější a nejširší kádr ročníku 00. Má nejvyrovnanější výsledky a zaslouženě soutěž vyhrál, to už jsme psali.

Okurky se na sobotní zápas nepřipravovali, jak by si někdo mohl myslet. Kdyby znali některé osoby vytíženost hráčů v menších klubech, bylo by jim jasné proč. Na Strahově v TCM mají fantastické travnaté plochy, bohužel také jedny z nejhorších UMT. Počasí v pátek bylo velmi nepříznivé, ale v sobotu se dalo určitě hrát na přírodní trávě. Všem hráčům zůstával často balón pod nohama. Tím byly akce přerušovány a diváci přicházeli o zajímavé momenty. I tak obě mužstva předváděla v prvním poločase kvalitní fotbal. První gólovou šanci měli Okurky, ale do dvoubrankového vedení se dostali domácí. V těchto chvílích se ozývalo za klandrem Mistři-Mistři. Borečkové nejsou pod žádným tlakem, a proto se mohli i za nepříznivého stavu soustředit jen a jen na otočení vývoje utkání. Otočením výsledku na 2:3 a závěrečném poločasovém vyrovnání na 3:3 se nejvýše postavená mužstva postarala o nejzajímavější poločas jara. O tento zápas byl velký zájem. Přišlo spousta diváků nejen z řad rodičů. Určitě všichni očekávali podobné vyrovnané představení i v druhém poločase, ale to už se nekonalo. Jestli to zapříčinil věkový rozdíl pěti hráčů 99, nevíme. Ale ten kdo vymyslel hrát na tomto letišti, by se měl podívat do tváří všech malých hráčů, kteří nastoupili.
TRENÉŘI: Za dnešní zápas smekáme před našimi třemi 00 a všemi Sparťánky. Všichni odehráli velmi náročné atletické utkání. Harmonika byla roztaženější, než je zvykem. Kdyby měli střední záložníci čip na kilometry, asi bychom se divili, kolik toho naběhali. Raději bychom, ale počítali zidanovky, narážečky, přešlapovačky, střely a další fotbalové parády, které určitě obě strany umí. Co přesně rozhodlo o našem vítězství, si necháme projít hlavou. Pět našich 99, rozhodčí nebo celý kolektiv opravdu nedokážeme nyní posoudit. Co si ale troufneme napsat je, že jsme zklamáni jinou skutečností. Naši Borečkové si určitě nezaslouží, aby o nich někdo ze sparťanských trenérů říkal …….. Jako Sparťan jsem rád, že titul jak u SPŘ tak mezi dospělými zůstal v klubu, který je v Česku nejlepší. Každým rokem u mládeže si zvykám a učím neposlouchat osoby, které neví vůbec o celém kolotoči, co děti čeká. Můžou o nás Arčím, Davidovi, Jousefovi, Píhovi, Lubošovi říkat co chtějí, ale na adresu našich kluků po takové sezóně bych čekal jiné reakce. Ještě jednou všem hráčům sobotního utkání gratuluji, co předváděli. Okurky mají nový cíl nastřílet nejvíce a dostat nejméně branek. To je důležitější než postavení v tabulce. Po celou sezónu byli ozdobou této soutěže.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Derby SPARTA PRAHA - SPARTA KRČ

(Segmuller FK Viktoria Žižkov roč.1999, 19. 5. 2010 20:07)

Obě mužstva hrajou nej fotbal v přeboru SPŘ. Sparta má smůlu v tom, že jsou o rok mladší. Krč zas ,že maj menší kádr. Ale obě jsou momentálně TOP v roč.1999 a 2000. A nevěřím,ze by to trenérům ulítlo,to spíš rodičům. A ruku na srdce,hrálo se o první flek,takže emoce pracujou. Hlavně,že začínaj růst nové hvězdy české kopanné,na tu 1.ligu se nedá koukat,tak snad za těch 8-10 let tam budou borci /možná i ode mě/,a přinášet radost fandům fotbalu