Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aritma-Žižkov 1:5 (0:3)

24. 4. 2010

Branky: 11´ Plucha, 16´ Šmejkal, 23´ Melnikav, 29´ Livora, 45´ Zavřel.
ŽK: 50´ Zavřel.
Komentář utkání:
V 16. kole jsme zajížděli na půdu nevyzpytatelného soupeře pražské Aritmy. Úvod soutěže domácí hráli s kádrem roč. 2000, který se trápil na sestupových příčkách. Ve snaze zachránit přebor sáhl tamní klub po ročníku 1999, který již hraje žákovské soutěže. Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. Tři body z Julisky a domácí vítězství na Braníkem jasně napovídaly, že sobotní utkání nebude nic jednoduchého. První půle naplnila očekávání kvalitního utkání. Hrálo se nahoru, dolů a o pohledné akce na obou stranách nebyla nouze. Po úvodním tlaku domácích jsme začali být aktivnější my. Kluci z Viktorky se snažili fotbalově kombinovat a tím předčít houževnatou hru domácích. Po první brance Tomáše Pluchy, který odehrál velmi slušné utkání, z kluků jakoby spadla nervozita a konečně jsme mohli hrát svou hru – krátké rychlé přihrávky, pohyb bez míče, nabídka na míč….
Výsledkem všeho byly do konce první půle další dvě branky o které se postarali David Šmejkal a Vláďa Melnikav.
Zahájení druhého dějství bylo z naší strany velice ospalé. Poločasová přestávka nám vidno vůbec neprospěla. Než jsme se stačili rozkoukat, domácí využili nerozhodnosti našich obránců a bleskově snížili na rozdíl dvou branek. Naštěstí to z jejich strany bylo vše. Míra Krivosheev provětrával obranu domácích ve velkém stylu a defenziva domácích si s ním kolikrát nevěděla rady. Po jednom z jeho průniků po pravé straně si na přihrávku ideálně naběhl Martin Livora, který se z dobré pozice nemýlil – 1 : 4. Domácí se druhou půli do vyložené šance nedostali. Náhradní brankář Dan Doležel, který si v druhém poločase odbýval svou premiéru, si musel poradit pouze s několika nebezpečnými střelami z dálky. Poslední branku hostů přidal Honzík Zavřel. Pod jeho úspěchem se však nemalou měrou podepsal i domácí golman, kterému po Honzíkově dalekonosné střele propadl míč pod rukama. Ten samý hráč se do listiny utkání dostal ještě jednou. Bohužel to nebylo do kolonky střelců, nýbrž potrestaných. A nutno dodat, že karta to byla naprosto oprávněná, ale zcela zbytečná. Honzík by si měl uvědomit, že důraz v soubojích je na míle vzdálený zákeřnosti.
Každopádně si za předvedený výkon (a hlavně přístup) zaslouží pochvalu všichni hráči. Bylo se na co koukat !! Nesmíme znovu opomenout opět skvělou a objektivní podporu rodičů, kteří se nenechali vyprovokovat několika nemístnými poznámkami z tábora domácích. Jednoduše: DĚKUJEME!
Jan Dobrovolný, trenér

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář