Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krč - Braník 1:2 (1:0)

27. 3. 2010

www.spartakrc.cz

TRENÉŘI: Situace, která je v našem týmu není ničím novým. Hrát po vápno soupeře nám jde. Proměňování šancí máme stejné jako mladší žáci, kteří nedávali góly ani z těch největších tutovek. Postupným trénováním, vyhraností, zesílením nohou a vhodným doplněním vytvoříme opět silné mužstvo, které za čas šance proměňovat bude.

Tyto věci bereme jako výzvu, že to my i Borečkové dokážeme tak jako MŽ. Góly, které dostáváme nyní z brejkových situací, trestných kopů, rohů nám nevadí, ale co je pro nás velmi důležité a těžké: Okurky přesvědčit o důležitosti prosadit se individuálně jeden na jednoho nebo vstřelit po kombinační akci branku. Rozvíjet osobnostní individuality a nechat je přejít přes jednoho a více hráčů, nutit je do fotbalové parády i v kombinaci s více hráči – to se musí naučit i za cenu toho, že na lajně by viděli ostatní něco jiného. Po hřištích na zápasy chodí lidé, kteří vůbec nechápou, co tyto děti mají před sebou. Pro některé je vrchol vyhrávat soutěže, zapisovat si výsledky, počítat góly o kolik přeskočili druhého, hlídat si registračky, ale my víme, že je vše úplně o ničem jiném. Pro nás bude velká prohra, až nás někdo dokáže fotbalově přehrát po zemi. Teprve potom si budeme muset s Borečkama sednout a rozebrat utkání, stejně tak jako po podzimním zápase s Bohemians. Vytíženost a zaměření našich hráčů je zcela jinde než v mistrákách. Myslíme, že je dobře, že Braník vyhrál. Oni to potřebují více než my. Budou se prát o umístění s nejlepšími, proto my můžeme zůstat tak trošičku stranou a to nám vyhovuje. To není alibismus jen souhrn faktů. Ovšem v ten pravý okamžik se musíme připomenout. Zimní období odehráli naši proti špičkám ročníku 98 a tam se neztratili. Nejeden trenér by je bral. I v Braníku jsou hráči, kteří půjdou za lepším, tak jako někteří naši. Jen s tím rozdílem, že z Krče půjdou s požehnáním a přáním toho nejlepšího. O jiných týmech z historie víme své. Rodiče časem pochopí, co doopravdy chtějí. I když to bolí, je to náš úkol připravit hráče těm nejlepším a dohodnout se na přestupu a ne zakazovat dětem hrát fotbal, tak jako Modřany, Libuš, Braník aj. nebo jsme se setkali i s trenéry, kteří udělali vše možné, aby se dítě jen dívalo a nemohlo hrát! Hráčům hostů vítězství moc přejeme. Držíme jim palce v pronásledování. Pokusíme se jim pomoci v zápasech proti špičce. Ukážeme, že i na Praze 4 jsou dobří hráči. Třeba si někdo někoho všimne.
VZKAZ OKURKÁM: Fotbal je někdy takový. Dostáváme jednoduše, těžko dáváme. Zítra si jdeme splnit a uvidíme, jestli se spraví nálada. Taky neradi prohráváme. Po těchto dvou zápasech se hodí známé: Někdy méně znamená více. Jakmile se to netýká financí, věřte, že je to opravdu možné. Nemohli jsme nastoupit v ideální sestavě, za to se Šídlákovi omlouváme, ale víš proč…Azi tobě taky. Nezoufejte, příští kolo hrajeme s velkým pohodářem a tam to půjde.

http://abcbranik1999.mypage.cz/

 Sestava a hodnocení: Chramosta 9 - Macho 9, Moravec 9 - Niederle 8 ( Drábek 3 ), Fencl 7, Rosa 7 ( Čumpelík 7 ) - Plass 8 ( Macháček Filip 7 ), Beneš 8 ( Nový 2  ).

Góly a asistence: 5´ Nussbauer Michal 1:0, 27´ Plass Marek ( Beneš Michal ) 1:1, 50´+1´ Beneš Michal 1:2

Po více než 5 předlouhých měsících jsme měli možnost sehrát utkání na trávě. Terén byl sice měkkčí, ale slušný. Zarazila pouze absence jakýchkoliv lajn na hřišti. Nu třeba latex přes zimu vyschl a na nový nebylo. K utkání jsme nastoupili v komplet modrých dresech, což domácí tým naprosto nerozhodilo a nastoupil v nich taky. Pravda - měli i trochu žlutého proužku. Naštěstí pro fotbal jako takový sdělil pan rozhodčí domácím, že to tedy asi nepůjde. Došlo k tedy ke změně důstojné v boji o špičku Přeboru. Krč si oblékla rozlišováky. Nyní ke hře jako takové. Již od úvodu zápasu se domácí tým chopil iniciativy a počal dobývat naší branku. Odolávali jsme necelých pět minut a byla tu první změna skóre. Po Matesově nedůslednosti prostřelil Chrousta domácí Nussbauer. Postupem času si kluci začali na soupeře více věřit a i když jsme to rozhodně nebyli my, kdo měl míč více na svých kopačkách, vytvořili jsme si také nějakou tu šanci. Po gólech volaly dvě Nídyho akce a zejména Matesova střela , kdy netrefil prázdnou branku , nad ležícím vyběhnuvším gólmanem. Skórovat mohl i Filip Macháček . Nebezpečná byla i střela z trestňáku, kterou poslal Šimon těsně nad. Míša Beneš trefil boční síť. Domácí tým hrál dobře hlavně ve směru k našemu vápnu, kde však většina akcí končila zbytečnou kličkou navíc nebo u pozorného Chrousta v naší bráně, který dal dokonale zapomenout na nejen jeho výbuch na Aritmě. Do druhé půle jsme šli s odhodláním, že se ještě v zápase porveme a že na soupeře máme. Po 90 sekundách hry našel Míša ideálně Máru a ten ač zezadu faulován, dokázal ještě poslat míč za záda domácího brankáře, čímž zachránil krčského hráče pravděpodobně od ČK, jelikož by za tento faul musela následovat. Zda byl zákrok již ve vápně či nikoliv si nedovolím posoudit, jak už jsem psal výše, lajny na hřišti chyběly. Od této chvíle se hrál ještě lepší fotbal, ale Krč již nedokázala překonat výborného Chrousta a ani my jsme nenašli recept na překonání domácí defenzívy. V poslední minutě ještě dvakrát ohrozil soupeře Nídy. Jeho druhou šanci odvrátila domácí obrana na roh. Z něj se přímo do branky na zadní šibenici trefil Míša a byla to trefa vítězná !!! Do konce rozhodčím avizovaného minutového nastavení zbývalo 5 sekund...Závěrem - každému z týmů vyšel lépe jeden poločas. Domácí měli určitě více ze hry, ale mám pocit, že naši dali do hry / zejména v druhém poločase / více srdíčka. A třeba právě proto se v závěru přiklonilo štěstíčko na naší stranu. Celému týmu za předvedený výkon velké díky.
 
 
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

aj aj aj

(Kolemjdoucí, 1. 4. 2010 23:03)

Copak nám to z komentáře Krče a "vzkazu Okurkám" vyplývá???
Že bychom opět neměli v pořádku registračky a proto "nemůžeme hrát v ideální sestavě" ???
Docela mě zaráží ta drzost to veřejně napsat a předem oznámit, že příště asi nebude vše úplně o.k.