Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slavia - Motorlet 2:0 (1:0)

20. 3. 2010

Branky:  15.min. Honc, 44.min. Žáček   

 Sestava: Svítil,Žáček,Radimský,Honc,Strejček,Procházka,Kostka,
                                                                                                           Čejka,Ielitro,Kratochvíl,Novák,Vaska,Pek

www.fotbal-motorlet.cz

Ztráta bodů v Edenu v úvodním jarním kole
13.kolo – Přebor starších přípravek - Sobota 20.3.2010 8:45 – UMT Slavia
Uplynulou sobotu naplno odstartovala i jarní sezóna přeboru starších přípravek. A na hřišti SK Slavie Praha v Edenu jsme ji otevřeli úplně prvním zápasem. Jméno soupeře i postavení v tabulce dávalo jasnou odpověď na to, kdo byl v tomto zápase favoritem. I podzimní souboj na vlastním hřišti, kdy nás Slavia přehrála 4:2 a byla lepším týmem tento fakt
potvrzoval. Přesto jsme chtěli papírovým předpokladům vzdorovat a dokázat, že i my jsme se z fotbalového řemesla mnohému naučili. A pokud bychom po zápase hodnotili pouze toto kritérium, byli bychom velmi spokojeni. Slavii jsme byli více než vyrovnaným soupeřem. Jenže fotbal se hraje na góly, a ty dávali sešívaní, takže jsme z Vršovic odjížděli se svěšenými hlavami s prázdnou. Všichni jsme však cítili, že bodový zisk opět nebyl tak daleko. Na počet vyložených šancí jsme sice vyhráli, ale to je po prohraném zápase vždy slabá náplast.

Na našich hráčích byla od začátku utkání znát odhodlanost a od první minuty se do soupeře pustili. Výsledkem byla územní převaha, když se hrálo především na polovině soupeře. Ale stále jsme se přes jeho obranný val nemohli dostat k dobrému zakončení, i když střela Fandy Vondráka a jeho centr na Matyáše Kozáka, který v tu chvíli potřeboval o deset centimetrů povyrůst se dají považovat za velmi dobré. Slavia hrozila rychlými výpady, ale Martin Lisičan do té chvíle nemusel řešit žádné složité situace před svou brankou. To až když běžela 16.minuta. V té Adam Kalabis špatně trefil vysoký míč, musel o něj svést osobní souboj, který byl však rozhodčím vyhodnocený jako nedovolený a byl nařízený trestný kop z přijatelné vzdálenosti. Naše tříčlená zeď Kalabis, Kozák, Eckhardt se však při střele rozevřela jako kniha a domácí Václav Honc se trefil přesně k nekryté tyči naší branky – 1:0. To byla pro naše hráče studená sprcha a bylo vidět, že jim v následujících chvílích ubylo sebevědomí. Slavia toho málem využila, ale naštěstí nás zachránila dlouhá klička útočníka soupeře, který se s míčem ocitl až za brankovou čarou. Zpět do tempa nás vrátila střela Fandy Vondráka z voleje po rohovém kopu, která ale proletěla nad břevnem slávistické branky. A po dalším rohu jsme byli opět blízko vyrovnání, když hlavička Tomáše Eckhardta skončila těsně vedle pravé tyče. Závěr poločasu byl stejný jako jeho úvod. Opět se hrálo převážně na polovině Slavie, ale ani jeden tým si nevytvořil vážnější brankovou příležitost.

Do druhého poločasu chtěli Slávisté vstoupit mnohem aktivněji, a my jsme na to málem doplatili. Po rychlém úniku zleva šel soupeř sám na Martina Lisičana, který však skvěle vyběhnul, a šance tak skončila rohovým kopem. Pak jsme však měli první vyloženou šanci, když Fanda Vondrák poslal do úniku Matyáše Kozáka, který šel sám na brankáře Slávie Matěje Svítila ale střela byla velmi slabá a navíc šla přímo na gólmana. Hned v následující minutě si Fanda s Matym spolupráci zopakovali, ale střela tentokrát skončila vedle branky. Matyáš Kozák jako by chtěl Fandovi Vondrákovi gólovou přihrávku vrátit a po jeho dlouhém pasu šel tentokrát sám na branku Fanda. Druhá vyložená příležitost a opět střela do brankáře. Škoda, že si Fanda před střelou nevšiml před brankou úplně volného Tomáše Vacka a Lukáše Lehnera… A další šance přicházely, avšak ani závar před slávistickou brankou gólem neskončil. Pak se na pravé straně uvolnil Tomáš Vacek, perfektně zacentroval na Lukáše Lehnera, který míč prodloužil na osamoceného Fandu Vondráka, ale ten jakoby měl s brankářem Slávie nevyřízené účty a opět trefil přímo jeho. Při další naší šanci vystřelil Tomáš Vacek ve výborné pozici tři metry před brankou pouze slabě. Ruce nad hlavu už jsme zvedali při úniku Matyáše Kozáka, který lobem překonal brankáře, ale míč se snesl těsně za břevno. Trestný kop Matyáše pak jen o málo minul pravou tyč branky. Naše obrana a zejména pak Martin Ambler a Kuba Jelínek spolehlivě řešila ojedinělé výpady soupeře. Vyrovnání viselo ve vzduchu, když však pět minut před koncem pronikl Pavel Žáček sám do našich čtyřech bránících hráčů, udělal dlouhou kličku brankáři Martinovi Lisičanovi a Lukáš Lehner se snažil ve skluzu odpálit míč. Jenže trefil nešťastně právě jmenovaného soupeřova hráče a míč tak nešťastně skončil v naší síti – 2:0. V závěrečných minutách jsme se ještě pokusili o zvrat, ale zázrak se nekonal.

Kluci sice byli z prohry smutní, ale nelze jim nic vytknout. Nasazením, ani předvedenou hrou totiž nezklamali a totéž jsme jim po zápase v kabině také řekli. Kéž bychom v těchto výkonech pokračovali i v dalších zápasech. Dobrý výsledek už přece musí přijít…

Sestava: Lisičan – Ambler, Jelínek, Hora, Eckhardt, Lehner, Houha, Kalabis, Kozák, Vondrák, Vacek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář