Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sparta - Aritma 4:1

14. 11. 2009

Sparta - Aritma 4:1. Pařízek 2, Alexandr, Veniger 

www.sparta.cz

12
Alexandr po přihrávce Oulického otvírá skóre střelou do 
šibenice - 1:0
20
Pařízek z trestného kopu zvyšuje - 2:0
26
Chyba obrany, která za sebou nechala dva hráče Artimy a 
následné zaváhání brankáře při výběru z branky a 
hosté snižují - 2:1
47
Ullmanova střela do břevna a dorážka Pařízka - 3:1
50
Soukup přihrává Venigerovi, který střílí poslední 
podzimní soutěžní brankou - 4:1
První poločas jsme sice hráli nepřesně, ale Artima se do žádné šance
nedostala.
Dostali jsme se do dvoubrankového vedení a nic nenasvědčovalo tomu,
že poslední celek soutěže nás ještě natrápí.
Hned po přestávce hosté snížili a naši hráči začali kupit chyby.
Hráči Artimy ožili a vyrovnání bylo na spadnutí po velké šanci,
kdy hosté trefili boční síť a v 56. minutě po rohovém kopu
Ullmana vyhlavičkoval míč, který mířil do branky.
Z protiútoku jsme přidali uklidňující třetí branku a vzápětí
hned čtvrtou.
Po výhře nad Artimou přezimujeme v tabulce na prvním místě,
ale dnešní výkon by na některé mužstva na jaře určitě nestačil.

www.fkaritma.info

Obra Koloděje  jsme potrápili, ale z trůnu nespadl.

 

Sparta byla výzvou sobotního skoropoledne a myslím, že jsme to tak všichni cítili. Respekt vzbuzovalo i jméno obránce Řepky, který se na zápas přišel podívat. 

Naši Aritmáci nepůsobili zaraženě, naopak se pustili do soupeře s vervou a bojovností. Celá první polovina byla vyrovnanou partií, když dlužno říci, že technická vyspělost v osobních soubojích byla na miskách vah nakloněna na stranu sparťanů. Ne snad proto, že by individuálně převyšovali soupeře, ale kompaktně celý tým byl na stejné technické úrovni a to je ve výsledku určitě znát. Z jednoho z útoků padá poměrně nešťastný, gól, kdy Max dobře vybíhá pro míč, ale ten ho přelétá z kopačky ani bych neřekl střelce.

Nevzdali jsme to. Pověstná deka na nás nespadla a  my jsme nastartovali přídavné motory. Trenér poslal dopředu Toma a to se ukázalo jako dobrý tah. Není sice tak rychlý dopředu, jak to dokáže při obraně, když „to hoří“, nicméně umí vytáhnout balón a rozdat míč do volna.. A Tom nám ukázal  excelentně svůj důraz. Prodral se skrz obránce a ukázkově nahrál Honzíkovi do vyložené situace. A kapitán – to je muž u kormidla. Zásadní rozhodnutí jsou na něm. Srovnáváme na 1:1 a poslechli jsme si potlesk i od rodičů soupeře. Nádherná akce!

Dobře, dost pochval. Nebylo všechno růžové a voňavé, spíš taková náhražka v Pervolu. Těch skluzů je moc, Kubo, a mnohdy jsou zbytečné a vysilují tě, když je tě potřeba v rozhodujícím momentě, ne na zemi. Ondra se musí fotbalem bavit a využít svou robustnost a sílu, nehoň se do míčů do strany, tam mají práci záložníci. Vítku, kličky jsou vymydlený, ale pak musí přijít start tryskáče a po čtyřech skocích přihrávka- dva propadli dozadu kličkou, třetího vyřadíš přihrávkou na běžícího útočníka. Matěji-fotbal je jako čítanka, když umíš číst, má to děj a rychlý spád v akci. Je třeba předvídat, co soupeř vymyslí, zvedni hlavu a rozhlídni se, kam poletí další přihrávka. Jak tvoje, tak tvého soupeře.

Dostali jsme další branku. Po rohovém kopu jsme se nedočkali Adamovy reakce na míč. Trenér Martin málem vyskočil z vlastní kůže. Pak přišly ještě další dva, jeden z přímého kopu  asi z dvaceti metrů. Adam na míč sice dosáhl, ale střela byla prudká, přesná a brankář musí stát na čáře, aby měl šanci. Nestál. Poslední upravil stav na konečných 4:1.

Vyhrává ten lepší. Byli to sparťani a není to překvápko. Náš výkon byl nadstandardní, soupeř nám dal pár šancí, párkrát nám ukázal, kde máme díry. Nemuselo to být rozdílem tří branek, ale tak už to chodí. Makali všichni Aritmáčci, proto jim píšu velký A. I trenér Sparty po zápase řekl, že jsme je potrápili. Poslední zápas podzimní sezóny vzkazuje tímto soupeřům: „těšte se na nás na jaře, budeme silnější, rychlejší a hurikánu se bude říkat Aritmácká smršť!

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář