Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podolí - Motorlet 3:2 (2:2)

7. 11. 2009

Podolí - Motorlet 3:2 (2:2).  Vlastní, Plandor, Vošta - Rada, Kozák

www.afkslavojpodoli.cz

Utkání začalo již tradičně 1.minuta a my prohráváme 0:1. Po našem špatně hozeném autu na půlce se hosté dostávají do přečíslení a po dorážce vedou. Naštěstí nás to nějak nedeprimovalo a v 5.minutě po našem rohovém kopu výborně zahraném Márou Voštou si hosté dávají vlastní branku 1:1. Hra se pak odehrávala spíše ve středu s málem šancí na obou stranách. Ke konci poločasu jsme se přece jenom prosadili. Ondra Beneš přihrál mezi obránce a Slávek Plandor řítící se na branku udělal kličku i brankáři a poslal míč do prázdné branky 2:1. To běžela 22.minuta. Vedení jsme ale do poločasu neudrželi. V nastaveném čase první půle obešel hostující hráč celkem lehce na pravé straně obrany Ondru a předložil spoluhráči balon který dává do prázdné branky 2:2.
Druhý poločas jsme začali mírnou převahou, ale spíš platonickou bez nějaké větší šance, kterou pak měli hosté,kdy běžel jejich útočník sám na naší branku, ale míč si předkopl a Tadeáš Kapek včasným vyběhnutím vše zmařil. Pak jsme se přeci jenom konečně prosadili. Běžela 16.minuta Péťa Bačovský na útočné pravé straně hází aut,Slávek Plandor ho prodlužuje na Máru Voštu,který si přehodí balon z pravé na levou nohu a podél brankáře uklidí míč k levé tyči 3:2. Poté jsme se dostali ještě do dvou šancí jmenovitě Péťa Gabal,při první šanci slabě vystřelil a druhou mu vykopl hostující hráč z brankové čáry. Na konci zápasu měli hosté možnost zahrávat trestný kop,ale ten nevyužili a tak utkání skončilo naším vítězstvím. Utkání začalo již tradičně 1.minuta a my prohráváme0:1.Po našem špatně hozeném autu na půlce se hosté dostávají do přečíslení a po dorážce vedou.Naštěstí nás to nějak nedeprimovalo a v 5.minutě po našem rohovém kopu výborně zahraném Márou Voštou si hosté dávají vlastní branku 1:1.Hra se pak odehrávala spíše ve středu s málem šancí na obou stranách.Ke konci poločasu jsme se přece jenom prosadili.Ondra Beneš přihrál mezi obránce a Slávek Plandor řítící se na branku udělal kličku i brankáři a poslal míč do prázdné branky 2:1.To běžela 22.minuta.Vedení jsme ale do poločasu neudrželi.V nastaveném čase první půle obešel hostující hráč celkem lehce na pravé straně obrany Ondru a předložil spoluhráči balon který dává do prázdné branky 2:2. Druhý poločas jsme začali mírnou převahou,ale spíš platonickou bez nějaké větší šance,kterou pak měli hosté,kdy běžel jejich útočník sám na naší branku,ale míč si předkopl a Tadeáš Kapek včasným vyběhnutím vše zmařil.Pak jsme se přeci jenom konečně prosadili .Běžela 16.minuta Péťa Bačovský na útočné pravé straně hází aut,Slávek Plandor ho prodlužuje na Máru Voštu,který si přehodí balon z pravé na levou nohu a podél brankáře uklidí míč k levé tyči 3:2.Poté jsme se dostali ještě do dvou šancí jmenovitě Péťa Gabal,při první šanci slabě vystřelil a druhou mu vykopl hostující hráč z brankové čáry.Na konci zápasu měli hosté možnost zahrávat trestný kop,ale ten nevyužili a tak utkání skončilo naším vítězstvím.
Závěrem: opět jsme v tomto utkání nebyli kompletní, což se nám vlastně na podzim ani nikdy nepodařilo, ale i ti kluci co dnes nastoupili ukázali, že fotbal umějí a i když třeba někteří nepobrali tolik talentu, tak to dokáží nahradit bojovností a chutí se rvát do posledního dechu a i takových je v mančaftu potřeba. Takže Všem klukům co dnes byli na hřišti velký dík.

Sestava:
T.Kapek-O.Beneš,J.Šimeček,F.Bednařík-A.Amoutzas,M.Vošta,P.Bačovský,J.Zahradník,M.Krob-S.Plandor,P.Gabal,T.WidderBranky:vlastní,S.Plandor,M.Vošta

Autor: Petr Bačovský SPŘ-A

www.fotbal-motorlet.cz

Nadějný poločasový výsledek jsme opět nezúročili
10.kolo – Přebor starších přípravek - Sobota 7.11.2009 8:30 – hřiště UMT AFK Podolí
K předposlednímu podzimnímu utkání přeboru starších přípravek jsme vyrazili tentokrát na Kavčí Hory. V živé paměti jsme ještě měli náš nejméně povedený zápas loňské sezóny v přeboru mladších přípravek, právě na tomto hřišti, právě s tímto soupeřem. 
Tehdy jsme se sami sestřelili dvěma vlastními a jedním polovlastním gólem a po velmi špatném výkonu prohráli 3:1, ačkoli jsme 1:0 vedli. Když jsme se tentokrát opět nejprve ujali vedení a pak vlastním gólem skóre srovnali, jen jsme se po sobě podívali a kroutili hlavou, že je snad pro nás toto hřiště zakleté. I v minulém zápase jsme o přestávce hráli nerozhodně (tenkrát 1:1, nyní 2:2), ale tím výčet podobností obou vzájemných duelů končí. Co bylo totiž tentokrát naprosto odlišné, byl přístup hráčů k utkání. Po posledním utkání s Aritmou jsme psali „Spokojenost s body ale nic víc“, po utkání s Podolím bychom klidně mohli napsat „Spokojenost s výkonem, ale nic víc…“

 Zápas s Podolím začínal nejčasněji ze všech soutěžních utkání – již v půl deváté, a proto jsme se obávali ospalého výkonu našich hráčů. Nic takového se však nedělo, a od zahájení zápasu jsme hýřili aktivitou, a hned po pár vteřinách jsme šli do vedení. Ondra Rada vyzval ke skórování Matyáše Kozáka, který dvěma střelami brankáře nepřekonal, a tak odražený míč dorazil do sítě Ondra sám - 0:1. Poté se však Podolí rychlým protiútokem zleva dostávalo k brance, a míč po souboji podle nás skončil v autu. Rozhodčí však rozhodl, že se bude kopat rohový kop, nedalo se nic dělat. Po něm jsme se však dopustili fatální chyby, když nikým neatakovaný Tomáš Krejčí sklepl míč do naší branky – 1:1. Podolí ožilo a další střelou ohrozilo naší branku. Ale pak se hra na dlouhé minuty změnila v přetlačování o střed hřiště. Bojovalo se o každý centimetr hrací plochy a obě mužstva těžko hledala cestu k ohrožení soupeřovy branky. Z tohoto obrazu hry vybočila naše šance, kdy jsme šli do přečíslení dva na jednoho. Jenže Tomáš Vacek zkazil přihrávku zleva na Ondru Radu a bylo po šanci. Podobná situace vznikla o chvíli později, kdy jsme šli dokonce tři na jednoho. Ondra Rada poslal perfektní přihrávku na Matyáše Kozáka, ale tomu míč proklouzl při zpracování a Adam Kalabis už se k zakončení nedostal. Pokud se Podolí dostávalo do šancí, pak to bylo většinou po dlouhých pasech dopředu a v běžeckých soubojích jsme pak přece jen byli „o rok“ pomalejší. Po několika odražených míčích ve středu hřiště se dostal do brejku hráč Podolí, a když udělal kličku i vybíhajícímu Martinovi Lisičanovi, zavěsil do prázdné – 2:1. Ještě do poločasu jsme však srovnali krok, když po rychlém průniku Ondry Rady a přihrávce střílel Matyáš Kozák do prázdné branky – 2:2.
 O přestávce jsme radili klukům, aby před vlastní brankou při tlaku soupeře hráli jednodušeji a útočníky jsme nabádali, aby se co nejvíce snažili držet míč vpředu. Na začátku druhé půle jsme se dlouho nemohli vymanit z tlaku, který se naštěstí odehrával převážně u pravé strany hřiště. Když jsme se z něj konečně dostali, šel po kolmé přihrávce sám na branku Tomáš Vacek, ale míč si příliš předkopl a spálil tak stoprocentní šanci. Po další velké šanci a přihrávce Tomáše Eckhardta vystřelil opět Tomáš Vacek na branku levačku jen velmi slabě. A tak přišel trest. Martin Ambler na postu obránce v sobě nezapřel zvyky záložníka, snažil se vyvézt míč středem, jenže o něj přišel a když se podobným způsobem zachoval i při dalším souboji a míč neodkopl, soupeř střelou ke vzdálenější tyči strhl vedení na svou stranu – 3:2. Času na srovnání zbývalo dost, ale spíše jsme v něm měli štěstí, když po špatném odkopu Tomáše Krejčího byl Martin Lisičan již překonán, a na brankové čáře se míč od Tomáše Krejčího se štěstím odrazil míč přesně do náruče Martina Lisičana. V poslední minutě jsme měli poslední šanci – trestný kop, který však Ondra Rada poslal daleko mimo branku Podolí.
 Zklamání z prohry bylo veliké. Byla to naše čtvrtá prohra v sezóně o třetí výsledkem 2:3. Opět to byl zápas, kde jsme si alespoň bod zasloužili. Do šancí se dostat umíme, ale v jejich proměňování jsme málo úspěšní a naopak v obranné činnosti často usnadníme vlastními chybami soupeři cestu za úspěchem. Snad však kluci celkově dobrý výkon v posledním zápase zopakují a spolu s ním se tentokrát dostaví i slušný výsledek…
 

Sestava: Lisičan – Breza, Ambler, Jelínek, Krejčí – Vološin, Houha, Hora, Eckhardt, Kalabis, Lehner – Kozák, Rada, Vacek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář