Jdi na obsah Jdi na menu
 


Braník-Sparta 1:3 (0:1)

7. 11. 2009

Braník - Sparta 1:3 (0:1). Beneš - Oulický, vlastní, Konopásek

www.sparta.cz

Sestava: Adámek, Tomáš- Ullman, Pařízek, Peričevič- Trávníček, Alexandr, Veniger, Nečas, Soukup, Zinhasovič- Konopásek, Oulický, Řepka, Kaisler
Branky: 6.Oulický, 35.Soukup, 59.Konopásek

Souboj o čelo tabulky nabídl zajímavý zápas. Již ve druhé minutě se Braník dostal do velké šance ale Pařízek vykopl míč který mířil do naší branky. Oulický poslal Spartu do vedení a další šance Soukupa a Oulického vychytal domácí brankář. Na druhé straně se náš gólman soustředil pouze na "malé domů" a přesnou rozehrávku. Druhý poločas se zprvu odehrával výhradně na domácí polovině a z prvního útoku jsme po výměně pohledů mezi našimi obránci inkasovali. Po vyrovnávací brance nás domácí zmáčkli a po pár rohových kopech a dvou akcí se dožadovali penalty. Vlastní branka po centru Soukupa ale nepřipustila žádné drama a Konopáskův gól to byla jen třešnička na zaslouženém vítězství našich borců v rudém.

www.abcbranik.cz

Góly a asistence:

30´ Beneš Michal ( Plass Marek ) - 7´ Oulický, 34´ vlastní, 47´ Konopásek .

Sestava: Chramosta 2 - Macho 6, Fencl 6 - Niederle 3 ( Pecák 2, Moravec 4 ), Rosa 6, Lang 1 ( Čumpelík 4, Plechatý 3 ) - Plass 3 ( Zeman 4), Beneš 7 ( Nový 3 ).

Utkání o špičku tabulky přineslo celkem pěkný fotbal a bylo poměrně vyrovnané. První poločas se odehrával převážně mezi vápny s minimem vyložených šancí na obou stranách. Náš tým mohl jít do vedení již po 70 sekundách hry, když jsme dokonale rozebrali sparťanskou obranu a Marek Plass zakončoval již do prázdné. Jeho střelu však ještě stačil zázračně skluzem vykopnout obětavý sparťanský obránce na roh. V 7. minutě jsme chybovali, Tadeáš nejprve dobře vyvezl míč ze středu hřiště směrem k lajně, zhruba na rohu pokutového území se však zastavil. Atakující hráč Sparty mu tak míč ukopl na naší branku s takovou razancí, že ho ani nezastavil překvapený Chroust v naší brance a bylo to 0:1. Ten si o pár minut zaváhání vynahradil, když dobrým vyběhnutím zlikvidoval šanci soupeře. V průběhu poločasu ještě Sparta zahrozila jednou, ale míč lapil nakonec Chroust na brankové čáře ( mimo prostor branky - asi metr od tyče ). My jsme v první půli také Spartu moc neohrozili, když už jsme vystřelili, naše střely postrádaly dostatečnou přesnost či razanci. Do druhé půle jsme šli s odhodláním porvat se o výsledek , vědomi si toho, že na soupeře máme. Již po pěti minutách bylo vyrovnáno, když si na Markovo přihrávku mezi obránce naběhl Míša a s přehledem zakončil - 1:1. Náš sílící tlak přibrzdila náhodná akce Sparty, centr z pravé strany přešel zcela bez zájmu našeho brankáře celým vápnem. Na druhé straně před dotírajícím sparťanem odkopl náš hráč míč tak nešťastně, že se odrazil od zadní části hlavy nic netušícího Jirky do naší branky - 1:2. I po gólu jsme byli aktivní a Spartu přitlačili. Výsledkem byly však jen rohové kopy popřípadě nedostatečně razantní či umístěné střely, se kterými neměl brankář Sparty problém. Ve 36. minutě nám rozhodčí upřel zcela evidentní penaltu za sražení Nídyho ve vápně. Proč se nepískala, bylo všem záhadou. Gól se nám již ve zbytku zápasu vstřelit nepodařilo, i když prakticky vlastně ano, jelikož tři minuty před koncem si srazil míč do naší branky po rohovém kopu Sparty Chroust sám. Závěrem - Sparta na naší branku vystřelila během první půle dvakrát - a byl z toho jeden gól. Ve druhé půli ( pokud mě paměť neklame ) na naší branku nevystřelila vůbec a dala góly dva. A protože my dali gól jen jeden, vyhrála Sparta. Na rozdíl od svého kolegy ze Sparty si však nemyslím, že by vyhrál lepší tým. Vyhrál tým, který měl více štěstí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář